WIE BEN IK?

Ik ben Susanne Jongejan, woon in Leeuwarden en ben moeder van een vierjarige dochter. Ik heb zelf veel ervaring met het dragen van mijn dochter. Vanaf haar geboorte draag ik haar dagelijks bij me in verschillende doeken en dragers. Ook nu ze inmiddels 18 kilo weegt, draag ik haar nog met veel plezier! Dragen is een grote passie van mij en dat is de reden dat ik mij uitgebreid geschoold heb tot gecertificeerd draagconsulent bij die Trageschule, zodat ik ook andere ouders kan begeleiden bij het ergonomisch leren dragen van hun kindje.  In 2016 ben ik mijn eigen bedrijf ikdraagjeverder.nl begonnen en van daaruit bied ik verschillende soorten consulten aan, geef ik workshops en voorlichtingen over dragen. In september 2017 heb ik de enige draagwinkel in Friesland geopend aan de Oostersingel 2a in Leeuwarden! Wanneer de winkel geopend is, ben ik altijd persoonlijk aanwezig om je te voorzien van advies op maat. Naast draagconsulent ben ik medisch maatschappelijk werker in een ziekenhuis in Friesland.

Ik ben gespecialiseerd in het leren dragen van kindjes met ‘special needs’. Heb je een prematuur of dysmatuur kindje gekregen en wil je hem of haar graag dicht bij je dragen? Dat kan! Ik help je graag bij het geven van passend advies in jullie situatie. Ik raad je altijd aan om een draagconsult te boeken, omdat er bijzondere aandachtspunten zijn en het belangrijk is voor de veiligheid van je kindje om de juiste adviezen en begeleiding te krijgen. Heeft je kindje een hoge of juist lage spierspanning, een spreidbroekje of klompvoetjes? Ook dan kan ik je adviseren en leren dragen! Neem gerust contact met me op als je vragen hebt. Ook als je kindje op een andere manier speciale aandacht nodig heeft en je je afvraagt of dragen mogelijk is, kun je contact opnemen. Er is heel veel mogelijk. Heb je als ouder een extra uitdaging bij het leren dragen van je kindje? Omdat je bijvoorbeeld bekkeninstabiliteit hebt, in een rolstoel zit, of je een arm of hand niet goed kunt gebruiken etc? We kijken samen naar je mogelijkheden en zoeken een passende oplossing.

Wil jij leren knopen met een stretch of geweven doek? Of past het dragen met een ergonomische drager meer bij jou? Ik kan je informatie geven over alle mogelijke opties die er zijn! Wil je dragen, omdat je je kindje graag dichtbij je hebt of vind je het vooral op bepaalde momenten heel praktisch? Ik draag je verder! Ik kan je ondersteunen als je een beginnend drager bent, maar zeker ook als je al ervaring hebt en je misschien toch je knooptechniek wilt verbeteren of je andere knooptechnieken bij wilt leren.

Om altijd op de hoogte te zijn van alle nieuwe ontwikkelingen op draaggebied, ben ik lid van de Vereniging van draagdoekconsulenten en doe ik vele bijscholingen. Ik sta ingeschreven bij het KVK onder nummer 66942470.

Mail mij gerust als je vragen hebt of als je een consult wilt aanvragen!
info@ikdraagjeverder.nl