over dragen

Waarom dragen?

Baby’s hebben aanraking nodig, veiligheid en nabijheid. Een draagdoek is dan ook het hulpmiddel bij uitstek om tegemoet te komen aan de huidhonger van je kindje, toch je handen vrij te kunnen houden en je kindje te vertellen dat de wereld een veilige plaats is, waar je gehoord wordt en er op je behoeften wordt ingegaan.

Lees meer…

 


Peuterdragen

‘Is het dragen van een peuter niet te zwaar?’, is een vraag die mij vaak gesteld wordt. Natuurlijk is je peuter zwaarder dan een pasgeboren baby, maar als je je peuter in een goede ergonomische drager of in de juiste ergonomische houding in een doek hebt geknoopt, wordt het gewicht goed verdeeld over je lichaam en is het dragen van je peuter heel goed te doen!

Lees meer…

 


Ergonomisch dragen

Voor de lichamelijke ontwikkeling en groei van je kindje is gedragen worden in de ergonomische houding heel belangrijk. Je (pasgeboren) kindje is heel kwetsbaar en volop in de groei. De ergonomische houding ondersteunt het nog niet ontwikkelde skelet van je kindje optimaal en stimuleert de groei van de spieren en het zenuwstelsel van je kindje op de juiste manier. Wanneer je kindje niet goed ondersteund wordt en daarmee zijn lijfje op een verkeerde manier belast wordt, kan dat erg oncomfortabel zijn voor je kindje en zelfs tot klachten leiden.

Lees meer…

 


Draaghistorie

In biologische termen is het mensenkind een ‘draagling’. Zijn ontwikkeling en gedrag is erop ingericht om gedragen te worden sinds het begin van de menselijke evolutionaire geschiedenis. Draaglingen worden hulpeloos geboren, maar wel met functionerende zintuigen. Ze worden gevoed met moedermelk wat belangrijk is voor de ontwikkeling van de hersenen. Draaglingen moeten dus regelmatig gevoed worden en door dicht bij de moeder te blijven verzekeren ze zich van voedsel, warmte en veiligheid.

Lees meer…

 


Type draagdoeken

Er zijn veel mogelijkheden om je kindje te dragen. Je kunt leren knopen met verschillende type draagdoeken of kiezen voor een voorgevormde drager, welke je met gespen vast kunt klikken. Welke vorm van dragen ook bij je past, het is van groot belang dat je je kindje ergonomisch en veilig draagt. Weet je nog niet welk type bij je past? Tijdens een pasconsult kun je bij mij alle verschillende type doeken en dragers passen en bekijken.

Lees meer…

 


Veilig dragen

Lees hier de veiligheidsinstructies omtrent dragen.