CONSULTEN

Het dragen van je kindje is ontzettend fijn en leuk! Als (beginnend) drager valt er veel te ontdekken in de wereld van het dragen en daar help ik je graag bij. Je kunt bij mij terecht voor deskundig advies en verschillende consulten, maar ook voor het kopen (of huren) van een draagdoek of ergonomische drager. Ook vind je bij mij in de winkel een ruim assortiment aan draagjassen en draagvesten.

Waarom een consult?

Misschien ken je al andere moeders en vaders die dragen en heb je ook al gehoord van bepaalde merken van doeken en dragers. Misschien ben je zelfs al verliefd op een bepaald mooi printje van een doek of drager die je hebt gezien op internet. Jij en je kindje zijn echter uniek en wat fijn is voor een ander of wat mooi lijkt op een plaatje hoeft niet per se bij jou en je kindje te passen. Daarnaast zijn er zoveel verschillende type doeken en dragers, waardoor het ook geen overbodige luxe is om je eerst goed te oriënteren en te laten voorlichten. Ik heb altijd een groot assortiment aan dragers en doeken en heb altijd de nieuwste modellen in mijn inventaris.

Wanneer je de keuze gemaakt hebt om met een draagdoek te willen dragen, is het belangrijk om goed te leren hoe een knooptechniek werkt. Het draagcomfort voor jou en je kindje zit hem grotendeels in een goede knooptechniek. Soms heeft een kleine aanpassing in je techniek al een groot effect op hoe jij en je kindje het dragen ervaren. Als je doek wat uitzakt bijvoorbeeld, is het dragen een stuk zwaarder. Ook kun je bepaalde drukpunten gaan voelen, waardoor je pijn krijgt in je rug of schouders. Dit kan vooral gebeuren als je je kindje wat langer draagt of je kindje zwaarder begint te worden. Verder is het natuurlijk ook erg belangrijk dat je kindje de juiste ondersteuning krijgt in de doek. 

Wanneer je een draagzak wilt, help ik je met het juist afstellen van de drager. Zo maken we de drager passend voor jouw kindje, maar help ik je ook om te leren hoe je hem goed aanspant. Dat klinkt heel simpel, maar blijkt in de praktijk soms best nog even een uitdaging.

Ik geef je altijd advies op maat door jullie persoonlijke situatie te bekijken en te luisteren naar jullie vragen en wensen. Je kunt een consult aan huis boeken of bij mij in de winkel. Ik leer je veilig en ergonomisch dragen, door meerdere keren te oefenen met knopen. Je krijgt tips en trucs die je niet leert van een tutorial of een handleiding.  Zo kun jij met vertrouwen en de juiste techniek je kindje gaan dragen.

 

 Pasconsult in de winkel te Leeuwarden (buiten openingstijden) –        € 50,-  (1 uur) Meerprijs €15,- per half uur extra       

♥ Kort pasconsult (tijdens openingstijd) – €17,50 (passend, maar korter advies en volledig afstellen van de drager) 

Wellicht wil je je eerst alleen oriënteren op het dragen en de mogelijkheden die er allemaal zijn. Tijdens een pasconsult kan ik je kennis laten maken met het dragen, door je er informatie over te geven. Ook kun je uitgebreid mijn doeken bekijken, voelen en passen en kan ik je vertellen over de verschillende type dragers en doeken. Ook deze dragers kun je passen. Zo kun je er achter komen wat het beste bij je past. Mocht je aanvullend een draagconsult van mij willen, bied ik je dit tegen een gereduceerde prijs aan. Passen doen we eerst altijd met een draagpop. Pas als je een keuze hebt gemaakt, of je nog twijfelt tussen een paar dragers, gaan we passen met jouw kindje. 

 

  1. ♥ Draagconsult in de winkel te Leeuwarden (buiten openingstijden) –        € 50,-  (1 uur) Meerprijs €15,- per half uur extra

Tijdens een draagconsult geef ik je informatie over (ergonomisch) dragen en beantwoord ik vragen die jij hebt. Ik leer je een draagtechniek (buik, rug of heup) met een geweven doek, stretch doek of Ring Sling. We nemen goed de tijd, zodat je de knoop onder de knie krijgt. We oefenen met een speciale draagpop, zodat je eerst vertrouwen kan krijgen in het knopen met de doek.

Wanneer je voldoende vertrouwen hebt, kun je je eigen kindje in de doek knopen en kijk ik met je mee.

Ook wanneer je al wat langer draagt, maar je je draagtechniek wilt verbeteren of je een andere draagtechniek wilt leren, kun je bij mij terecht.

♥ Duo draagconsult of duo pasconsult in de winkel te Leeuwarden- € 75,- (1.5 uur) Meerprijs €15,- per half uur extra

Tijdens een duo draagconsult geef ik jullie samen informatie over (ergonomisch) dragen en beantwoord ik vragen die jullie hebben. Ik leer jullie een draagtechniek (buik, rug of heup) met een geweven doek, stretch doek of Ring Sling. We nemen goed de tijd, zodat jullie de knoop onder de knie krijgen. We oefenen met speciale draagpoppen, zodat jullie eerst vertrouwen kunnen krijgen in het knopen met de doek.

Wanneer je voldoende vertrouwen hebt, kun je je eigen kindje in de doek knopen en kijk ik met je mee.

Wil je samen oriënteren of dragers passen? Ook dat kan! Boek dan het pasconsult!

♥ Draagconsult of pasconsult aan huis – € 80,- (max. 1.5 uur Meerprijs €15,- per half uur extra) 

Wil je graag leren dragen met een draagdoek of ergonomische dragers passen bij jou thuis? Dat kan! Ik kom bij je thuis op afspraak en neem doeken, dragers en poppen mee om te oefenen. Je partner mag gratis mee oefenen met knopen of dragers passen.

Reiskosten

Voor alle soorten consulten kan ik bij je aan huis komen. Woon je verder weg dan 30 km? Neem dan even contact op over de mogelijkheden. Boven de 10 km reken ik 25 cent per km.

 

Heb je vragen of  wil je een consult aanvragen? Mail gerust naar info@ikdraagjeverder.nl